Pernah masuk restoran yang bertaraf 3 atau 4 bintang? Masuk bahagian dapur chef-chef sedang menyediakan makanan mesti akan berpakaian lengkap untuk menjaga kebersihan.. Serkup kepala dan sarung tangan mesti pakai, setiap kali nak masak atau buat makanan.. Dah nama restoran mesti kena bersih, jaga kebersihan itu yang pelanggan tak lari..
Kalau masakan kat kedai sedap sekali pun, kalau tukang masak tak jaga kebersihan dan pengotor.. Tak lalu nak makan wei, sedap sebab ada ‘perisa tambahan’.. Hahaha.. Makan nasi tengok-tengok ada rambut dalam nasi, ramai dah pernah kena kan? Tukang masak tak reti nak pakai serkup kepala, tu yang rambut boleh ada dalam nasi..
Pelakon Rita Rudaini kan dah restoran yang diberi nama ‘Rumah Kueh’.. Ramai pelanggan dok puji masakan restoran Rita sedap..Tapi tang kebersihan pula tak berapa sedap mata memandang.. Tukang masak tak reti nak pakai serkup kepala wei, tukang masak pulak rambut panjang berjurai.. Memang ‘rambut’ tu dok buat masakan jadi bertambah sedap..
Awat yang Rita tak reti nak jaga kebersihan, masak kat rumah dengan masak kat restoran tak sama.. Suka-suka hati tak pakai serkup kepala tak pakai sarung tangan.. Sayang nak serkup rambut yang cantik tu ka? Mau pelanggan kena keracunan makanan baru ada akai, baru kalut nak jaga kebersihan dalam dapur.. – MissA/UtaraNews